tirsdag den 15. marts 2016

Få styr på udgifterne

Få styr på udgifterne

Når du flytter er det en meget god idé at lave et budget over hvordan dine udgifter ser ud, så du ved hvad du har med at gøre. Her får du et overbliv over de forskellige udgifter som du har:
·         Mad
·         Vand og varme
·         Forsikring
·         Strøm
·         Transport
·         Festligheder

Du kan både spare penge og have styr på udgifterne ved at lave et budget.

Mad:
Mad er en af de udgifter, hvor man bruger flest penge, men også en udgift man kan spare på og tænke over hvad man spiser og handler kig fordi råd omkring det. Hvis du planlægger dine måltider efter en madplan, så har du mere styr over dit budget til mad.

Vand og varme:
Vand og varme står næsten altid på din husleje, hvor du kan se et budget som er beregnet efter en hvis beregning. Men hvis du tager lange bade, holder stikkontakter tændte og bruger rigtig meget strøm og varme på ingenting, så bruger du selvfølge også mere end det beregnet. Husk derfor altid at tænk på hvor meget du bruger og hvad du kan spare penge på. Men gem altid lidt penge til når din opgørelse for vand og varme kommer, fordi man ved aldrig om der kommer en ekstra regning oveni og hvis der gør så er det også dig selv som har brugt for de penge.

Forsikring:
Der findes rigtig mange forskellige forsikringer og det kan være svært at finde ud af hvilke nogle man skal have, men to forsikringer som man altid skal have hvis man bor ude er ulykkesforsikring og indboforsikring. Forsikringer finder i mange forskellige priser og det kan være svært at overskue hvilke man skal tage og hvor henne. Personligt har jeg selv GF og synes ikke det er så slemt med prisen giver 2200 kr. om året i alt. Det bedste vil være at kigge rundt på hjemmesider og se hvad der passer til dig. Læg penge til side hver måned, så ved du at du har dem til når regningen kommer.

Strøm:
Strøm er en svær ting, da man som regel tilhører en forening og derfor skal have strøm derfra. Læs godt og grundig regler og priser igennem, fordi for eksempel ved NRGI har de forskellige typer el priser som flexpris og fastpris. Men i gennemsnittet bruger en dansker 3.400 kr. i året på strøm og her er der mange ting du kan gøre for at spare på elregningen kig under mine gode råd.

Transport:
Hvis du bruger transport i din hverdag, så vil det være en god idé at finde ud af hvad der er billigst, som wildcard eller rejsekort, dette finder man på DSB hjemmeside. Det er en god idé at trække lidt ekstra fra i måneden til transport, da man aldrig kan være helt sikker og måske rejser en ekstra gang et sted hen. Men en god idé til at spare kan være at tage cykel eller tjekke priserne på din transport, måske en mulighed er at flytte, hvis der er alt for langt.  

Festligheder:

Man skal som ung have det sjovt en gang imellem og derfor vil man gerne en tur i byen eller bruge på en tur i tivoli eller svømmehallen. Det er altid en god idé at regne et beløb af i måneden til festligheder og alle ved at det er dyrt at feste, men der skal være plads til at man kan gøre noget sjovt en gang imellem. Du kan også drikke hjemmefra, da det er meget billigere at købe alkoholen selv i stedet for diskoteket. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar